woensdag 9 november 2016

donker

Met de vroege donkere avonden en met de Sint in aantocht komen er toch weer spannende dagen aan voor onze kleuters..
Daarom werken we deze week rond 'het donker' en de eventuele gevoelens die daar mee gepaard zijn.. ik dacht 'mijn' kleuters zullen misschien wel bang zijn van het donker.. maar wat een inschattingsfout leek dat 😃. Bijna niemand is bang van het donker.. laat staan van spoken of monsters.. die bestaan toch niet !! Ik hoorde al heel wat stoere praatjes.. maar verscholen achter de praatjes.. hoor ik stiekem toch ook kleuters die af en toe wel eens bang zijn.. 
We spelen volop in ons donker hoekje.. of ja donker is het niet echt meer. Het is er gezellig met sterren en een maan. En gezellige fopkaarsjes..

We mochten een spel spelen met juf Michelle.. we deden allerlei leuke opdrachtjes met een deken en leren spelenderwijs de begrippen : op, onder, naast ect.  (stagiair kinderverzorgster) 

We deden voor het eerst ook een prikoefening. Goed voor onze fijne motoriek.. terwijl er sommige nog heerlijk op los prikten.. konden andere al prikken op de bolletjes.. (lijn) wauw wat deden ze dat al knap!!

En met de donkere avondjes denken we stiekem ook al een beetje aan kerstmis.. we startten lekker op tijd met iets creatiefs voor de kerstmarkt.. (juf Michelle haar 1ste deel van de stage zit er bijna op.. en met verf aan onze voeten kwam een extra hand zeker wel van pas ;). Vandaar lekker op tijd ;) )
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten